Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Ο Αμβρακικός Κόλπος (ΙΙΙ)

Εντάξει, τα προηγούμενα άρθρα είναι πολύ ενδιαφέροντα, αλλά ... τί σχέση έχουν με τη διάσχιση των Δωδεκανήσων κολυμπώντας;;

Η κατάσταση του Αμβρακικού Κόλπου ήταν τέτοια, που το 2005 ένας καθηγητής φυσικής αγωγής αποφάσισε να τραβήξει την προσοχή πάνω του. Με τρόπο διεκδικητικό, ο Γιώργος Τσαφούλης σκέφτηκε να διασχίσει τον Κόλπο κολυμπώντας από τη Βόνιτσα στο νότο μέχρι την Κορωνησία στο βορρά. 'Οχι μόνο τα κατάφερε αλλά το επανέλαβε και τον επόμενο χρόνο. Και το μεθεπόμενο. Σ' αυτό που είχε αρχίσει σαν μια πράξη μεμονωμένη άρχισαν σταδιακά να προστίθενται συμμετέχοντες μέχρι που καθιερώθηκε ο Διάπλους του Αμβρακικού Κόλπου σαν ένα ετήσιο γεγονός μη ανταγωνιστικό. Ο σκοπός του δεν είναι να αναδείξει τον καλύτερο κολυμβητή, αλλά να καταγγείλει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αυτό που για γενιές αποτελούσε την πρωταρχική πηγή διατροφής των κατοίκων του.



'Οπως είναι φυσικό, η πλειοψηφία του κόσμου δίνει προσοχή σε άλλα θέματα, που επηρεάζουν πιο άμεσα τη ζωή του, όπως για παράδειγμα στη γνώμη του προπονητή του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι που θα παίξουν σε πέντε μέρες, και η απήχηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του διάπλου είναι μέτρια ακόμη και σε τοπικό επίπεδο. Αυτό όμως δεν εμποδίζει κάθε χρόνο μερικούς κολυμβητές να συνεργάζονται στη μετάδοση του μηνύματος για τη σωτηρία του Αμβρακικού. Για όποιον τυχόν θέλει να το ακούσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ώστε να απορρίπεται το spam, τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευση τους.